Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Katelijne-Waver

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 9,02 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Sint-Katelijne-Waver leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide informatie aangaande waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 9,02 dH in Sint-Katelijne-Waver.
 • Dit is de oorsprong van problemen als slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €205 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Sint-Katelijne-WaverWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteSint-Katelijne-Waver
Postcode2860
Gem. Gasverbruik M33.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4150 kWh
Gem. Waterhardheid9,02 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sint-Katelijne-Waver

Wil jij ook af van droge haren na een douchebeurt en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Steeds meer Belgen kiezen een innovatieve waterontkalker. Dit product onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Sint-Katelijne-Waver vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Katelijne-Waver was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Katelijne-Waver?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sint-Katelijne-Waver. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sint-Katelijne-Waver heeft een waterhardheid van 9,02. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Sint-Katelijne-Waver

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Katelijne-Waver bedraagt circa 9,02 dH. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,02 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,69 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-katelijne-waver-2860

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi compact 30
 • Halutec Domus DPS 500
 • Remon Waterontharders Sava
 • 038waterontharder Compact 20
 • Boshuis iQualQ Combi 150

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Katelijne-Waver verklein je de dH waarde van 9,02 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sint-Katelijne-Waver.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1850 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1200 en €2150 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Sint-Katelijne-Waver.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel specialisten, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €840
Elektrische waterontharderRond de €1210
Zouttabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractC.a. €150 (jaarbasis)
InstallatiekostenC.a. €275
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Sint-Katelijne-Waver?
De waterhardheid in Sint-Katelijne-Waver ligt op 9,02 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen is grofweg 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, zacht en fris water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Katelijne-Waver.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie