Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rumst

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 9,41 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Rumst resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 9,41 dH in Rumst.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals koffie thee dat bitter smaakt en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €235 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RumstFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteRumst
Postcode2840
Gem. Gasverbruik M33.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4000 kWh
Gem. Waterhardheid9,41 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Rumst

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de huishoudens nemen een slimme waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Rumst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Rumst gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Rumst?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Rumst. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor zacht en smaakvol water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Rumst zit met een waterhardheid van 9,41. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Rumst

De waterhardheid van het leidingwater in Rumst is 9,41 dH. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-rumst-2840

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Euro Combi compact 14
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Electric GXOF27KE
 • Boshuis Duolux plus 200

Technische uitleg werking waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Rumst reduceert je de dH waarde van 9,41 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Rumst.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €2100 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €850 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1400 en €2025 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Rumst.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en direct installateurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €840
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1040
Onthardingszout€40 per 75 kg
OnderhoudskostenBegint bij €105 per jaar
PlaatsingBegint bij €250
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Rumst?
De waterhardheid in Rumst bedraagt 9,41 dH. De meting in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rumst.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie