Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Puurs

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9,03 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Puurs heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 9,03 dH in Puurs.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals geïrriteerde huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 per jaar.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid PuursHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2870
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid9,03 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Puurs

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en kalk op de lak van de auto? Veel huishoudens plaatsen een elektrische waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Puurs-Sint-Amands werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Puurs wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding verzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Puurs?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Puurs. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Puurs heeft een geschatte waterhardheid van 9,03. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Puurs

De waterhardheid van het drinkwater in Puurs is ongeveer 9,03 dH. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9,03 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,72 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-puurs-2870

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Erie IQsoft Eco26
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400

Hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Puurs verlaag je de dH waarde van 9,03 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Puurs.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €170 voor magnetische ontharders tot zo’n €2175 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €650 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1125 en €2025 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Puurs.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos snel specialisten, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1080
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €95 per beurt
InstallatiekostenVanaf €190
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Puurs?
De waterhardheid in Puurs is om en nabij de 9,03 dH. De meting in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Puurs.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie