Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Boom

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 10,08 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Boom leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina vind je nuttige info info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 10,08 dH in Boom.
 • Dit is de oorsprong van situaties als kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €280 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BoomWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteBoom
Postcode2850
Gem. Gasverbruik M33.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4100 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Boom

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en bittere smakende thee? Veel huizenbezitters nemen een slimme waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, zachter wasgoed en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Boom werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Boom wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Boom?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Boom. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Boom kent een waterhardheid van 10,08. Concreet: Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Boom

De waterhardheid van het drinkwater in Boom is om en nabij de 10,08 dH. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-boom-2850

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Euro Combi compact 25
 • Halutec Domus DPS 300
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • 038waterontharder Compact 14
 • Boshuis iQualQ Combi 100

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Pentair Fleck) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Boom minimaliseer je de dH waarde van 10,08 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Boom.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot ruim €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €700 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Boom.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en kosteloos monteurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Waterontharder (mechanisch)C.a. €840
Elektronische waterontharderV.a €970
Regeneratiezout€45 voor 100 kg
OnderhoudBegint bij €95 per jaar
PlaatsingCirca €250
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Boom?
De hardheid in Boom ligt rond de 10,08 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen is grofweg 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor lagere energierekening en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Boom.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie