Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vragender

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Vragender resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier verzamel je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 8.30 dH in Vragender.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als veel schoonmaakwerk en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VragenderHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7134
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Vragender

Heb jij genoeg van huidirritaties en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen een innovatieve waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Oost Gelre vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Vragender heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vragender?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Vragender. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot verminderde eczeem klachten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vragender zit met een waterhardheid van 8.30. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Vragender

De waterhardheid van het water in Vragender ligt op ong. 8.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vragender-7134

Vaak gekozen modellen

 • Digisoft DS-2000 HE
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Atlantis AT210
 • Mooiwater Mini
 • Hydrotense StandAlone 18L

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Vragender voer je de dH waarde terug van 8.30 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vragender.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €2175 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €660 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat zit ergens tussen de €1125 en €2125 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je de actuele kosten van een waterontharder in Vragender.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos installateurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €140
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €710
Waterontharder (elektrisch)V.a €1000
Onthardingstabletten€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €125 p/jaar
InstallatiekostenCirca €240
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Vragender?
De hardheid in Vragender is gemiddeld 8.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld via het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vragender.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie