Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lichtenvoorde

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Lichtenvoorde maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je handige info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 8.30 dH in Lichtenvoorde.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals apparaten die slecht werken en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €225 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid LichtenvoordeWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7131
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lichtenvoorde

Heb jij genoeg van een erg droge huid en/of strepen op je ruiten? Meer en meer Hollanders en Belgen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Oost Gelre werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Lichtenvoorde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lichtenvoorde?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Lichtenvoorde. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Lichtenvoorde zit met een waterhardheid van 8.30. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. lagere stookkosten, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Lichtenvoorde

De waterhardheid van het water in Lichtenvoorde bedraagt circa 8.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-lichtenvoorde-7131

Vaak gekozen modellen

 • Digisoft DS-1200 HE
 • Boshuis Twin
 • North Star 17UD
 • Delta Arenal
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lichtenvoorde verklein je de dH waarde van 8.30 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lichtenvoorde.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1725 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders starten vanaf €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1525 en €2250 incl. installatie. In de onderstaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Lichtenvoorde.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen snel merken, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €90
Mechanische waterontharderVanaf €710
Elektronische waterontharderRond de €1090
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €160 per 12 maanden
InstallatieRond de €240
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Lichtenvoorde?
De hardheid in Lichtenvoorde is circa 8.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lichtenvoorde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energierekening, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie