Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mariënvelde

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Mariënvelde heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website bekijk je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 8.30 dH in Mariënvelde.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als droge haren na een douchebeurt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MariënveldeZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7263
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Mariënvelde

Heb je last van apparaten die slecht werken of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep woningeigenaren installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Oost Gelre zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Mariënvelde was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Zuinigste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mariënvelde?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Mariënvelde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot smaakvol water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Mariënvelde ontvangt een waterhardheid van 8.30. Dit houdt in matig hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Mariënvelde

De waterhardheid van het water in Mariënvelde ligt op ong. 8.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-marienvelde-7263

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Erie Softline Eco30
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Hydrotense Seduction 16
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Lubron Easysoft 750 SXT2

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Mariënvelde verklein je de dH waarde van 8.30 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Mariënvelde.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €100 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €750, excl. installatie. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2200 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Mariënvelde.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en direct vakmannen, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €115
Mechanische waterontharderC.a. €740
Waterontharder (elektronisch)Circa €1140
Tabletten€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €135 per jaar
MontageCirca €275
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Mariënvelde?
De hardheid van het leidingwater in Mariënvelde is doorgaans 8.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Mariënvelde.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie