Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Harreveld

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Harreveld maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website check je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8.30 dH in Harreveld.
 • Hierdoor ontstaan onder andere kalk op de lak van de auto en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid HarreveldFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7135
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Harreveld

Zit jij thuis ook met een erg droge huid of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Oost Gelre opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Harreveld wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Harreveld?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Harreveld. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Harreveld ontvangt een waterhardheid van 8.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Harreveld

De waterhardheid van het leidingwater in Harreveld bedraagt ongeveer 8.30 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-harreveld-7135

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Bayard Minima
 • Mooiwater Compact
 • Hydrotense Seduction 8
 • Grunbeck softliQ:SC18

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Harreveld voer je de dH waarde terug van 8.30 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €810.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Harreveld.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €70 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters starten bij €830, excl. installatie. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1175 en €1850 incl. installatie. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Harreveld.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos installateurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €850
Elektronische waterontharderVanaf €980
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €135 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €160
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Harreveld?
De waterhardheid in Harreveld schatten we op 8.30 dH. De meting in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Harreveld.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie