Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lievelde

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Lievelde heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier bekijk je waardevolle info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8.30 dH in Lievelde.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als strepen op de ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid LieveldeHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7137
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Lievelde

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of aanslag op servies? Een groot deel van de huishoudens lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, een glanzende vaat en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Oost Gelre kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Lievelde gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lievelde?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Lievelde. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Lievelde ontvangt een waterhardheid van 8.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Lievelde

De waterhardheid van het water in Lievelde is 8.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-lievelde-7137

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Puricom Stratos UFW25
 • Judo Quicksoft Uno
 • Erie Maxima Eco20
 • Delta Mosela

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lievelde reduceert je de dH waarde van 8.30 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lievelde.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €740, excl. installatie. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1300 en €1725 inclusief inregelen. In onderstaande schema tref je de huidige kosten van een waterontharder in Lievelde.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen en snel experts, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €115
Mechanische waterontharderRond de €790
Elektrische waterontharderRond de €1170
Reinigingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractCirca €110 (jaarbasis)
MontageC.a. €230
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Lievelde?
De hardheid van het water in Lievelde is gemiddeld 8.30 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Lievelde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie