Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Groenlo

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 8.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Groenlo maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 8.30 dH in Groenlo.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals slecht functionerende apparaten en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid GroenloZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7141
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Groenlo

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming of strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Oost Gelre opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Groenlo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Groenlo?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Groenlo. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Groenlo heeft een gemeten waterhardheid van 8.30. Dit houdt in matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Groenlo

De waterhardheid van het drinkwater in Groenlo is om en nabij de 8.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-groenlo-7141

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Erie Maxima Eco15
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Groenlo voer je de dH waarde terug van 8.30 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €910.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Groenlo.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €135 voor magnetische ontharders tot zo’n €1875 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van deze systemen lopen op vanaf €820, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1350 en €2025 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Groenlo.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je gemakkelijk en direct modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €690
Elektronische waterontharderVanaf €960
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractRond de €135 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €240
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Groenlo?
De waterhardheid in Groenlo bedraagt 8.30 dH. De meting in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Groenlo.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie