Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zieuwent

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Zieuwent resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs bekijk je waardevolle info over de waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8.30 dH in Zieuwent.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als kalkstrepen op glas en lak en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €295 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ZieuwentTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Zieuwent

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en extra zeep en shampoo nodig? Een toenemende groep Nederlanders plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en besparen op de energiekosten. In de gemeente Oost Gelre vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Zieuwent hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zieuwent?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zieuwent. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een lager energieverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zieuwent ontvangt een waterhardheid van 8.30. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Zieuwent

De waterhardheid van het leidingwater in Zieuwent is 8.30 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zieuwent-7136

Interessante installaties

 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zieuwent voer je de dH waarde terug van 8.30 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zieuwent.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2275 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontharders starten bij €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €2250 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Zieuwent.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en kosteloos experts, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €55
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Elektrische waterontharderRond de €1170
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €120 per beurt
InstallatiekostenC.a. €250
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Zieuwent?
De hardheid van het kraanwater in Zieuwent komt uit op ong. 8.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zieuwent.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie