Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hekelingen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Hekelingen resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website lees je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Hekelingen.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid HekelingenFunctioneringKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3209
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Hekelingen

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en/of water met een vreemde smaak? Veel huishoudens installeren een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Nissewaard kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Hekelingen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hekelingen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hekelingen. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hekelingen kent een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lagere energierekening, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hekelingen

De waterhardheid van het leidingwater in Hekelingen is om en nabij de 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hekelingen-3209

Vaak gekozen modellen

 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • North Star 17ED
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hekelingen minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €890.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hekelingen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €75 voor magnetische ontharders tot een slordige €1650 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €690, exclusief installatiekosten. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €1975 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Hekelingen.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel installatiebedrijven, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €90
Mechanische waterontharderBegint bij €730
Elektrische waterontharderRond de €1140
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudRond de €105 op jaarbasis
MontageCirca €240
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hekelingen?
De hardheid van het water in Hekelingen is om en nabij de 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hekelingen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie