Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schiedam

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Schiedam zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website vind je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Schiedam.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid SchiedamTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteSchiedam
Postcode3118
Gem. Gasverbruik M31060 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Schiedam

Heb je in huis last van een erg droge huid of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep huizenbezitters nemen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, verminderde eczeem klachten en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Schiedam vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Schiedam gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Schiedam?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Schiedam. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Schiedam zit met een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Schiedam

De waterhardheid van het drinkwater in Schiedam bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-schiedam-3118

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • BWT AQA Perla 20
 • Bayard Tenera 22
 • Ecowater ESM9 CE+
 • 038waterontharder Compact 20
 • Erie IQsoft Eco18

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schiedam reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Schiedam.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €90 voor magnetische ontharders tot wel €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €670, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1200 en €2200 inclusief inregelen. In het volgende schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Schiedam.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk snel monteurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Waterontharder (mechanisch)V.a €740
Waterontharder (elektronisch)Circa €900
Zout€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractV.a €110 op jaarbasis
MontagekostenRond de €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Schiedam?
De hardheid van het leidingwater in Schiedam bedraagt 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Schiedam.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie