Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Abbenbroek

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Abbenbroek leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Abbenbroek.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals droog haar na het douchen en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid AbbenbroekHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3216
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Abbenbroek

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en/of kalkaanslag op douchekop? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Nissewaard opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Abbenbroek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Abbenbroek?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Abbenbroek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot betere smaak van water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Abbenbroek ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lagere energierekening, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Abbenbroek

De waterhardheid van het leidingwater in Abbenbroek is 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-abbenbroek-3216

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterluxe Duo 7
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Kinetico Essential
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • 038waterontharder Separaat 10

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Abbenbroek reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Abbenbroek.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders beginnen bij €850, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €1850 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een waterontharder in Abbenbroek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe snel experts, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €50
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Elektrische waterontharderVanaf €1140
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €160 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €220
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Abbenbroek?
De waterhardheid in Abbenbroek is plus minus 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is grofweg 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals een fijne douchebeurt, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Abbenbroek.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie