Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Simonshaven

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Simonshaven zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je bruikbare info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Simonshaven.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld droog haar na het douchen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid SimonshavenZo werkt een waterontharderGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3212
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Simonshaven

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en/of kalkaanslag op douchekop? Een aanzienlijk aantal mensen nemen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Nissewaard zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Simonshaven hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste ontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Simonshaven?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Simonshaven. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Simonshaven ontvangt een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Simonshaven

De waterhardheid van het drinkwater in Simonshaven is ongeveer 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-simonshaven-3212

Veel gekozen merken

 • Waterluxe Combi 12
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Delta Morava
 • North Star 25ED
 • North Star 40UD

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Simonshaven verklein je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Simonshaven.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €690, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1475 en €1825 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Simonshaven.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos installateurs, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €150
Mechanische waterontharderCirca €880
Elektronische waterontharderRond de €1210
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudRond de €145 p/jaar
PlaatsingBegint bij €175
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Simonshaven?
De waterhardheid in Simonshaven is gemiddeld 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor kalkvrije leidingen en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Simonshaven.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, betere smaak van water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie