Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maassluis

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Maassluis zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website vind je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Maassluis.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als kalk op de lak van de auto en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €310 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid MaassluisHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMaassluis
Postcode3146
Gem. Gasverbruik M31120 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparing op de energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Maassluis

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening en/of onnodig poets- en boenwerk? Een groot deel van de huizenbezitters bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachter wasgoed en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Maassluis zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Maassluis hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Maassluis?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Maassluis. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Maassluis ontvangt een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lagere energierekening, verminderde eczeem klachtenen tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Maassluis

De waterhardheid van het leidingwater in Maassluis ligt op ong. 4.98 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-maassluis-3146

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • BWT Rondomat 50M
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Amysoft C-100
 • North Star 14ED
 • Delta Tibera

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Maassluis voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Maassluis.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1800 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €740 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1500 en €2125 inclusief installatiewerk. In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Maassluis.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel vakmannen, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €150
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1030
Reinigingszout€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €80 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €160
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Maassluis?
De waterhardheid in Maassluis is grofweg 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Zoals comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Maassluis.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie