Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vlaardingen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Vlaardingen heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten bekijk je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Vlaardingen.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €275 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid VlaardingenWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteVlaardingen
Postcode3136
Gem. Gasverbruik M31090 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Vlaardingen

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid of bittere thee en koffie? Steeds meer huizenbezitters plaatsen een elektrische waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een lagere energierekening. In de gemeente Vlaardingen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Vlaardingen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vlaardingen?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Vlaardingen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Vlaardingen kent een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Vlaardingen

De waterhardheid van het leidingwater in Vlaardingen is ongeveer 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-vlaardingen-3136

Bekende modellen en merken

 • BWT Rondomat 25M
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • General electric GE-26HI
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vlaardingen reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vlaardingen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €2300 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €680 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1375 en €1700 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Vlaardingen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en gratis merken, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €140
Mechanische waterontharderC.a. €670
Elektronische waterontharderBegint bij €1150
Reinigingszout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €120 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €160
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Vlaardingen?
De hardheid van het water in Vlaardingen is plus minus 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vlaardingen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie