Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Spijkenisse

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Spijkenisse heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal vind je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Spijkenisse.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €320 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid SpijkenisseHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3204
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Spijkenisse

Heb je last van een erg droge huid of eindeloos schoonmaken? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Nissewaard werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Spijkenisse heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Ontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Spijkenisse?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Spijkenisse. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot fris kraanwater en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Spijkenisse ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lager energieverbruik, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Spijkenisse

De waterhardheid van het drinkwater in Spijkenisse is ongeveer 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-spijkenisse-3204

Veel gekozen merken

 • Watergenius Blue Line Advance
 • Euro Combi compact 25
 • Erie Slimline Eco11
 • Delta Tibera
 • Euro Combi Simplex 5 liter

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Spijkenisse reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Spijkenisse.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €85 voor magnetische ontharders tot een slordige €2275 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €770 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1225 en €1825 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een waterontharder in Spijkenisse.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en gratis specialisten, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €95
Mechanische waterontharderCirca €750
Elektrische waterontharderC.a. €1170
Regeneratiezout€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenRond de €110 op jaarbasis
PlaatsingC.a. €270
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Spijkenisse?
De hardheid in Spijkenisse bedraagt 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Spijkenisse.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie