Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudenhoorn

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Oudenhoorn leidt tot kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Oudenhoorn.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld slecht functionerende apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid OudenhoornHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3227
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oudenhoorn

Heb je in huis last van dichtgeslibde leidingen en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een groeiend aantal mensen installeren een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Nissewaard kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Oudenhoorn heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Oudenhoorn?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oudenhoorn. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oudenhoorn kent een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Oudenhoorn

De waterhardheid van het leidingwater in Oudenhoorn is ongeveer 4.98 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oudenhoorn-3227

Interessante installaties

 • Waterluxe Duo 25
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Delta Morava
 • North Star 14UD
 • Puricom Stratos UFW25

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Oudenhoorn voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oudenhoorn.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €160 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1900 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2175 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Oudenhoorn.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten experts, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €840
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1140
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €80 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €210
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Oudenhoorn?
De waterhardheid in Oudenhoorn schatten we op 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oudenhoorn.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie