Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heenvliet

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Heenvliet leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina tref je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Heenvliet.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €210 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid HeenvlietWerkingWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3218
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Heenvliet

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening en/of witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen een professionele waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Nissewaard zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Heenvliet hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Zuinigste ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Heenvliet?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Heenvliet. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Heenvliet heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lager energieverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Heenvliet

De waterhardheid van het drinkwater in Heenvliet bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heenvliet-3218

Populaire merken en modellen

 • Waterluxe Duo 12
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • North Star 40UD
 • Culligan Medallist 915

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heenvliet reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Heenvliet.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €50 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen starten bij €710, zonder installeren. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1150 en €1875 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Heenvliet.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten merken, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €65
Mechanische waterontharderRond de €890
Elektronische waterontharderVanaf €910
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenV.a €140 p/jaar
MontagekostenRond de €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Heenvliet?
De waterhardheid in Heenvliet ligt rond de 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is gemiddeld 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een beter presterende CV-ketel en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heenvliet.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie