Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuidland

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Zuidland resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Zuidland.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €345 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ZuidlandTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zuidland

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en/of strepen op de ramen? Een groeiend aantal woningeigenaren bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Nissewaard vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zuidland gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zuidland?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zuidland. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Zuidland ontvangt een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Zuidland

De waterhardheid van het drinkwater in Zuidland bedraagt ongeveer 4.98 dH. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zuidland-3214

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterluxe Combi 25
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Erie Slimline Eco24
 • North Star 17UD

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zuidland reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een voordelige prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €750.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zuidland.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2125 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €680, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1125 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Zuidland.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe snel specialisten, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €55
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Waterontharder (elektrisch)V.a €1110
Regeneratiezout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €80 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €150
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Zuidland?
De hardheid van het water in Zuidland is ongeveer 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een zachte huid, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zuidland.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie