Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Geervliet

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Geervliet heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs vind je praktische info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Geervliet.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals irritaties aan de huid en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid GeervlietHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3211
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Geervliet

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de Hollanders en Belgen lossen dit op met een professionele waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Nissewaard kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Geervliet heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Geervliet?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Geervliet. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Geervliet heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Geervliet

De waterhardheid van het water in Geervliet is ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-geervliet-3211

Vaak geplaatste ontharders

 • Watergenius Blue Line Max
 • Puricom Stratos UFW15
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Kinetico 2050C
 • Erie Maxima Eco20

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Geervliet verklein je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Geervliet.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €100 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €750, zonder installeren. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1625 en €2175 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterontharder in Geervliet.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten merken, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €860
Elektronische waterontharderRond de €1150
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenRond de €105 per 12 maanden
InstallatieCirca €220
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Geervliet?
De hardheid in Geervliet is gemiddeld 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een besparing op de energierekening en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Geervliet.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie