Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ammerzoden

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Ammerzoden maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl check je nuttige info info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.50 dH in Ammerzoden.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een droge huid en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €230 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AmmerzodenHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5324
Gem. Gasverbruik M31730 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33400 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Ammerzoden

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep Nederlanders nemen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Maasdriel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ammerzoden hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ammerzoden?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ammerzoden. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ammerzoden kent een waterhardheid van 6.50. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ammerzoden

De waterhardheid van het drinkwater in Ammerzoden is 6.50 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ammerzoden-5324

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Bayard Minima
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Delta Onega
 • Delta Isera
 • Judo Quicksoft Uno

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ammerzoden reduceert je de dH waarde van 6.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €875.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ammerzoden.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €135 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1975 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters starten vanaf €780, zonder installeren. Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €1875 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Ammerzoden.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos supersnel specialisten, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €80
Mechanische waterontharderV.a €810
Waterontharder (elektrisch)C.a. €920
Zout€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €85 per beurt
InstallatieVanaf €225
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Ammerzoden?
De hardheid van het leidingwater in Ammerzoden is doorgaans 6.50 dH. De waarde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ammerzoden.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie