Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoenzadriel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Hoenzadriel heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.50 dH in Hoenzadriel.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals kalkstrepen op ramen en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid HoenzadrielWerkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5333
Gem. Gasverbruik M31730 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33400 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hoenzadriel

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Steeds meer huizenbezitters installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, een zachte huid en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Maasdriel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Hoenzadriel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hoenzadriel?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hoenzadriel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hoenzadriel zit met een waterhardheid van 6.50. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, verminderde eczeem klachtenen minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Hoenzadriel

De waterhardheid van het water in Hoenzadriel is om en nabij de 6.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hoenzadriel-5333

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Bayard Tenera 22
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Erie Softline Eco20
 • BWT AQA Perla 20
 • Delta Duplex compact

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoenzadriel voer je de dH waarde terug van 6.50 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hoenzadriel.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €130 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1675 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €760 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1300 en €1700 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Hoenzadriel.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en vandaag nog experts, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €650
Elektronische waterontharderVanaf €900
Regeneratiezout€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenCirca €160 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €210
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Hoenzadriel?
De hardheid van het water in Hoenzadriel is grofweg 6.50 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hoenzadriel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie