Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heerewaarden

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Heerewaarden leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten tref je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.50 dH in Heerewaarden.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een droge huid en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €270 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HeerewaardenWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode6624
Gem. Gasverbruik M31730 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33400 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Heerewaarden

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming en extra zeep en shampoo nodig? Een aanzienlijk aantal Nederlanders lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, lekkere watersmaak en kalkvrije leidingen. In de gemeente Maasdriel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Heerewaarden hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Heerewaarden?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Heerewaarden. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Heerewaarden ontvangt een waterhardheid van 6.50. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Heerewaarden

De waterhardheid van het leidingwater in Heerewaarden ligt op ong. 6.50 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heerewaarden-6624

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watts OneFlow
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Hydrotense Seduction 16
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Euro Combi 10 Fleck

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heerewaarden verlaag je de dH waarde van 6.50 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Heerewaarden.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1725 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen zijn zo’n €750, exclusief installatiekosten. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1100 en €2075 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Heerewaarden.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe supersnel installatiebedrijven, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €135
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Waterontharder (elektronisch)Rond de €900
Zouttabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudV.a €115 (jaarbasis)
InstallatieRond de €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Heerewaarden?
De waterhardheid in Heerewaarden is ongeveer 6.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heerewaarden.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie