Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hurwenen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Hurwenen leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs check je belangrijke informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.50 dH in Hurwenen.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld slecht functionerende apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €250 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HurwenenHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5327
Gem. Gasverbruik M31730 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33400 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Hurwenen

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening of bittere thee en koffie? Een groot deel van de mensen installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Maasdriel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Hurwenen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hurwenen?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hurwenen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hurwenen zit met een waterhardheid van 6.50. Concreet: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Hurwenen

De waterhardheid van het water in Hurwenen is 6.50 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hurwenen-5327

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Bayard Tenera 14
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Waterluxe Combi 12
 • Grunbeck softliQ:SC18

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hurwenen reduceer je de dH waarde van 6.50 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een lage prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hurwenen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €115 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1650 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €760, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1500 en €2250 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Hurwenen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe supersnel vakmannen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Waterontharder (mechanisch)Rond de €680
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1090
Zouttabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenVanaf €95 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €170
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Hurwenen?
De hardheid van het water in Hurwenen is gemiddeld 6.50 dH. De meting in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen middels de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hurwenen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie