Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kerkdriel

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kerkdriel zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.50 dH in Kerkdriel.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals wit uitslaande wanden en tegels en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €240 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid KerkdrielHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5331
Gem. Gasverbruik M31730 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33400 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Kerkdriel

Heb jij genoeg van een erg droge huid en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de Nederlanders lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Maasdriel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Kerkdriel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goede verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kerkdriel?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kerkdriel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kerkdriel zit met een waterhardheid van 6.50. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Kerkdriel

De waterhardheid van het leidingwater in Kerkdriel is om en nabij de 6.50 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kerkdriel-5331

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Bayard Tenera 18
 • BWT AQA life
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Euro Combi compact 25

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kerkdriel verklein je de dH waarde van 6.50 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kerkdriel.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1500 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van deze systemen lopen op vanaf €670, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1150 en €2125 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Kerkdriel.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en gratis installateurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €130
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Elektronische waterontharderC.a. €1020
Reinigingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €150 per 12 maanden
PlaatsingV.a €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Kerkdriel?
De waterhardheid in Kerkdriel is grofweg 6.50 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kerkdriel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie