Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hedel

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Hedel leidt tot kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal check je handige info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.50 dH in Hedel.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals veel schoonmaakwerk en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €265 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HedelWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5321
Gem. Gasverbruik M31730 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33400 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hedel

Heb jij genoeg van een erg droge huid en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Veel huishoudens plaatsen een innovatieve waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Maasdriel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Hedel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hedel?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hedel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hedel zit met een waterhardheid van 6.50. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Hedel

De waterhardheid van het leidingwater in Hedel is ongeveer 6.50 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-hedel-5321

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Bayard Ecosoft 15
 • BWT AQA Perla 20
 • BWT AQA Perla 20
 • Amysoft E-100
 • Boshuis iQualQ Combi 100

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Delta) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hedel minimaliseer je de dH waarde van 6.50 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hedel.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €780, zonder installeren. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2200 inclusief inregelen. In het volgende schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Hedel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men zonder problemen en snel installateurs, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €65
Waterontharder (mechanisch)V.a €860
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1190
Tabletten€25 per 50 kg
OnderhoudRond de €140 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Hedel?
De hardheid in Hedel bedraagt 6.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hedel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie