Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Velddriel

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Velddriel resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina tref je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.50 dH in Velddriel.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als wit uitslaande wanden en tegels en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid VelddrielWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5334
Gem. Gasverbruik M31730 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33400 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Velddriel

Wil je definitief afrekenen met een droge huid of doffe aanslag in keuken en badkamer? Veel mensen kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, betere smaak van water en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Maasdriel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Velddriel heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame verzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Velddriel?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Velddriel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot verminderde eczeem klachten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Velddriel heeft een geschatte waterhardheid van 6.50. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Velddriel

De waterhardheid van het leidingwater in Velddriel bedraagt ongeveer 6.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-velddriel-5334

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Bayard Tenera 28
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Delta Morava
 • Erie Maxima Eco15
 • Boshuis iQualQ Combi 400

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Velddriel verlaag je de dH waarde van 6.50 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €780.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Velddriel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Buiten deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €830, zonder installeren. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1150 en €2075 inclusief inregelen. In het volgende schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Velddriel.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en zonder kosten modellen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €125
Mechanische waterontharderCirca €760
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1010
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenCirca €120 (jaarbasis)
InstallatiekostenVanaf €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Velddriel?
De waterhardheid in Velddriel is doorgaans 6.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Velddriel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie