Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hengevelde

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Hengevelde heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten lees je nuttige informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.60 dH in Hengevelde.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als glascorrosie en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €235 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HengeveldeHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7496
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid6.60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Hengevelde

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal huizenbezitters nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Hof van Twente opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hengevelde was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hengevelde?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hengevelde. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hengevelde zit met een waterhardheid van 6.60. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Hengevelde

De waterhardheid van het drinkwater in Hengevelde bedraagt ongeveer 6.60 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hengevelde-7496

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • General electric GXOF18KE
 • Mooiwater Medium
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Bayard Tenera 22

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hengevelde minimaliseer je de dH waarde van 6.60 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €820.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hengevelde.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €110 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1975 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €690 (zonder installatiewerk). Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2250 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Hengevelde.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en vandaag nog specialisten, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €70
Mechanische waterontharderV.a €730
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1040
Reinigingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €90 per jaar
PlaatsingRond de €180
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hengevelde?
De hardheid in Hengevelde is doorgaans 6.60 dH. De waarde in de provincie Overijssel is ongeveer 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hengevelde.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie