Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Goor

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of een droge huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Goor zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.60 dH in Goor.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere een witte aanslag op het glaswerk en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid GoorHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid6.60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Goor

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken of kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep mensen nemen een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je hebt minder wasmiddelen nodig, zijdezachte kleding en huid en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Hof van Twente zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Goor was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Goor?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Goor. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Goor heeft een waterhardheid van 6.60. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Goor

De waterhardheid van het leidingwater in Goor is 6.60 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-goor-7471

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Delta Ontario duplex
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Delta Domela

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Goor reduceer je de dH waarde van 6.60 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Goor.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €145 voor magnetische ontharders tot ruim €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €830, zonder installeren. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1125 en €2250 inclusief installatiewerk. In het volgende schema check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Goor.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen supersnel specialisten, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €85
Waterontharder (mechanisch)Rond de €650
Elektronische waterontharderC.a. €1020
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €80 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €270
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Goor?
De hardheid van het water in Goor komt uit op ong. 6.60 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Goor.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie