Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Markelo

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of een droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Markelo resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.60 dH in Markelo.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als een droge huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €350 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid MarkeloTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7475
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid6.60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Markelo

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Hof van Twente zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Markelo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Markelo?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Markelo. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Markelo zit met een waterhardheid van 6.60. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Markelo

De waterhardheid van het leidingwater in Markelo bedraagt ongeveer 6.60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-markelo-7475

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • General electric GE-18C
 • Watergenius HWS 1500
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Kinetico Essential
 • MultiAqua WaterMaster EC-4

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Markelo voer je de dH waarde terug van 6.60 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Markelo.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1550 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders lopen op vanaf €790, zonder installeren. Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1775 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Markelo.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en vandaag nog modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Elektronische waterontharderCirca €1150
Regeneratiezout€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €155 per jaar
MontagekostenBegint bij €170
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Markelo?
De waterhardheid in Markelo ligt op 6.60 dH. De meting in de provincie Overijssel komt uit op ongeveer 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Markelo.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie