Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Delden

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Delden heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.60 dH in Delden.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld bittere thee koffie en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €230 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid DeldenHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7491
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid6.60 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Delden

Heb jij genoeg van verstopte leidingen en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Hof van Twente zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Delden wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Professionele ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Delden?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Delden. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Delden heeft een waterhardheid van 6.60. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Delden

De waterhardheid van het water in Delden bedraagt circa 6.60 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-delden-7491

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • General electric GE-45HF
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Delta Isera
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Detandt-Simon Primo 12

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Delden verlaag je de dH waarde van 6.60 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Delden.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1900 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €840, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1575 en €1850 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Delden.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en kosteloos experts, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €75
Mechanische waterontharderV.a €830
Elektrische waterontharderBegint bij €950
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €160 op jaarbasis
MontageBegint bij €230
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Delden?
De hardheid van het kraanwater in Delden is gemiddeld 6.60 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel komt uit op ongeveer 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een zachte huid en droog haar, smaakvol water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Delden.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie