Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bentelo

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Bentelo heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl check je waardevolle informatie over de waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.60 dH in Bentelo.
 • Dit kan leiden tot situaties als onnodig veel zeepverbruik en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €235 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BenteloHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7497
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid6.60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Bentelo

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Hof van Twente vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Bentelo hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bentelo?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Bentelo. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot smaakvoller water en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Bentelo zit met een waterhardheid van 6.60. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Bentelo

De waterhardheid van het leidingwater in Bentelo is om en nabij de 6.60 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bentelo-7497

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • General electric GXOF27KE
 • SoluCalc SoluCalc
 • Electrolux 18L
 • Delta Duplex compact
 • Waterboss Microboss CMB410n

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Bentelo reduceer je de dH waarde van 6.60 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Bentelo.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €730, excl. installatie. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1400 en €1725 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Bentelo.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel modellen, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Mechanische waterontharderVanaf €800
Waterontharder (elektronisch)V.a €930
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €125 op jaarbasis
MontagekostenCirca €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Bentelo?
De waterhardheid in Bentelo is doorgaans 6.60 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bentelo.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie