Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ambt Delden

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Ambt Delden heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website bekijk je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.60 dH in Ambt Delden.
 • Hierdoor ontstaan problemen als minder lekker water en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Ambt DeldenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7495
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid6.60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Ambt Delden

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening en te veel schoonmaken? Een groeiend aantal woningeigenaren plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, een zachte huid en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Hof van Twente zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ambt Delden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ambt Delden?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ambt Delden. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Ambt Delden ontvangt een waterhardheid van 6.60. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Ambt Delden

De waterhardheid van het drinkwater in Ambt Delden is om en nabij de 6.60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ambt-delden-7495

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • General electric GNOH45KE
 • Kinetico Essential
 • Amysoft E-200
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Ecowater Galaxy VDR20

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ambt Delden reduceert je de dH waarde van 6.60 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ambt Delden.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €150 voor magnetische ontharders tot een slordige €1875 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €710, excl. installatie. Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1800 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Ambt Delden.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk snel experts, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €150
Waterontharder (mechanisch)Circa €770
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1040
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudV.a €115 op jaarbasis
MontageBegint bij €240
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Ambt Delden?
De waterhardheid in Ambt Delden is plus minus 6.60 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ambt Delden.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie