Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Voorst

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Voorst maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina verzamel je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.50 dH in Voorst.
 • Dit kan zorgen voor situaties als kalkaanslag en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €285 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid VoorstFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Voorst

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep woningeigenaren installeren een innovatieve waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Voorst zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Voorst was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Voorst?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Voorst. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Voorst heeft een geschatte waterhardheid van 5.50. Concreet: zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Voorst

De waterhardheid van het leidingwater in Voorst bedraagt circa 5.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-voorst-7395

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Angara
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Bayard Ecosoft 15
 • Boshuis Combilux plus 150

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Voorst reduceert je de dH waarde van 5.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Voorst.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €110 voor magnetische ontharders tot meer dan €1575 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers starten bij €660 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2200 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Voorst.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en direct installateurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €125
Mechanische waterontharderVanaf €860
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1180
Regeneratiezout€15 voor 25 kilo
OnderhoudVanaf €130 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €150
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Voorst?
De hardheid van het kraanwater in Voorst is om en nabij de 5.50 dH. De meting in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Zoals comfortabel douchen, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Voorst.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie