Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nieuwkerke

Wil jij ook af van kalkneerslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 14,00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Nieuwkerke heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal verzamel je uitgebreide info alle mogelijke waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 14,00 dH in Nieuwkerke.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als irritaties aan de huid en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €315 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid NieuwkerkeZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode8950
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Nieuwkerke

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en/of glascorrosie? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachter wasgoed en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Heuvelland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Nieuwkerke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Waterontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nieuwkerke?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Nieuwkerke. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Nieuwkerke zit met een waterhardheid van 14,00. Concreet: Hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Nieuwkerke

De waterhardheid van het water in Nieuwkerke is 14,00 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-nieuwkerke-8950

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Amysoft E-300
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Kinetico Essential 11
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Calex Calex 11

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nieuwkerke verklein je de dH waarde van 14,00 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €775.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nieuwkerke.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €50 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1925 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €800 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1225 en €2025 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema check je de actuele kosten van een waterverzachter in Nieuwkerke.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos en direct installateurs, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €50
Waterontharder (mechanisch)Rond de €680
Waterontharder (elektronisch)V.a €970
Tabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractRond de €100 per 12 maanden
PlaatsingCirca €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Nieuwkerke?
De hardheid in Nieuwkerke is grofweg 14,00 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nieuwkerke.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie