Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Loker

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 14,00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Loker heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina bekijk je waardevolle info aangaande waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 14,00 dH in Loker.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als droog haar na het douchen en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid LokerFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode8958
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Loker

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid en kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer Belgen plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Heuvelland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Loker heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Loker?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Loker. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Loker zit met een waterhardheid van 14,00. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Loker

De waterhardheid van het leidingwater in Loker ligt op ong. 14,00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-loker-8958

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Apic Nessos
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Culligan Medallist 915

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Loker verklein je de dH waarde van 14,00 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Loker.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €55 voor magnetische ontharders tot zo’n €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €660 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €2050 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Loker.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en kosteloos modellen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €135
Waterontharder (mechanisch)Circa €820
Elektronische waterontharderBegint bij €1080
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenCirca €80 op jaarbasis
PlaatsingCirca €190
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Loker?
De waterhardheid in Loker ligt rond de 14,00 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is om en nabij de 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld middels natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Loker.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie