Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Langemark-Poelkapelle

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 22,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Langemark-Poelkapelle maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke info over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 22,40 dH in Langemark-Poelkapelle.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als koffie thee dat bitter smaakt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €300 op jaarbasis.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Langemark-PoelkapelleWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLangemark-Poelkapelle
Postcode8920
Gem. Gasverbruik M33.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5100 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Langemark-Poelkapelle

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Meer en meer mensen installeren een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding die langer mooi blijft en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Langemark-Poelkapelle opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Langemark-Poelkapelle was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Langemark-Poelkapelle?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Langemark-Poelkapelle. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Langemark-Poelkapelle kent een waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Langemark-Poelkapelle

De waterhardheid van het water in Langemark-Poelkapelle is om en nabij de 22,40 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-langemark-poelkapelle-8920

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Euro Combi compact 30

Hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Langemark-Poelkapelle reduceer je de dH waarde van 22,40 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Langemark-Poelkapelle.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2325 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van deze systemen zijn zo’n €670, excl. installatie. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1475 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel check je de actuele kosten van een waterverzachter in Langemark-Poelkapelle.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe supersnel specialisten, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €130
Mechanische waterontharderV.a €760
Elektronische waterontharderCirca €980
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €140 per beurt
MontagekostenV.a €210
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Langemark-Poelkapelle?
De hardheid van het kraanwater in Langemark-Poelkapelle is plus minus 22,40 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Langemark-Poelkapelle.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie