Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wijtschate

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 14,00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Wijtschate maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier vind je bruikbare info over de waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 14,00 dH in Wijtschate.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld glascorrosie en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €205 per jaar.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WijtschateHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode8953
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Wijtschate

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening of glascorrosie? Flink wat huizenbezitters kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Heuvelland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Wijtschate hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Ontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wijtschate?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Wijtschate. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wijtschate kent een waterhardheid van 14,00. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Wijtschate

De waterhardheid van het drinkwater in Wijtschate bedraagt circa 14,00 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wijtschate-8953

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Apic Zetes
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Kinetico Kube 15
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Century CWS 100V/UF

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wijtschate verlaag je de dH waarde van 14,00 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wijtschate.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1400 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €790, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1550 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Wijtschate.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe en gratis vakmannen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €95
Mechanische waterontharderBegint bij €680
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1190
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudCirca €130 per beurt
MontageVanaf €190
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Wijtschate?
De hardheid in Wijtschate is doorgaans 14,00 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wijtschate.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie