Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wulvergem

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Wulvergem heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je bruikbare informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 14,00 dH in Wulvergem.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WulvergemHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode8952
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Wulvergem

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen of bittere smakende thee? Flink wat Belgen lossen dit op met een professionele waterontkalker. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Heuvelland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Wulvergem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Waterontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wulvergem?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wulvergem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wulvergem ontvangt een waterhardheid van 14,00. Dat betekent Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wulvergem

De waterhardheid van het drinkwater in Wulvergem is 14,00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-wulvergem-8952

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Apic Heracles junior
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Kinetico Essential 8
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Calex Calex 22L

Zo werkt een waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wulvergem reduceert je de dH waarde van 14,00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €830.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wulvergem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2050 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen starten bij €710, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1425 en €2250 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Wulvergem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €50
Waterontharder (mechanisch)Rond de €720
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €960
Onthardingstabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €145 op jaarbasis
PlaatsingskostenBegint bij €160
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Wulvergem?
De waterhardheid in Wulvergem komt uit op ong. 14,00 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Wulvergem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie