Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Menen

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Menen leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je uitgebreide info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Menen.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als onnodig veel zeepverbruik en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid MenenHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMenen
Postcode8930
Gem. Gasverbruik M33.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5150 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Menen

Heb je last van een irriterende huid of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de Vlamingen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en fris water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Menen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Menen heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Menen?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Menen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Menen ontvangt een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Menen

De waterhardheid van het water in Menen bedraagt circa 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-menen-8930

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Remon Waterontharders Neva
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Euro Twin 10

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Menen voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Menen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1675 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontkalkers starten bij €680 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1275 en €1875 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Menen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en direct merken, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €70
Mechanische waterontharderBegint bij €770
Elektrische waterontharderCirca €980
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €125 per jaar
PlaatsingCirca €210
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Menen?
De hardheid in Menen bedraagt 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Menen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie