Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kemmel

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 14,00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Kemmel heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs check je praktische info over de waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH in Kemmel.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals glascorrosie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €340 per jaar.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid KemmelHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode8956
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Kemmel

Heb je last van apparaten die slecht werken of bittere thee en koffie? Flink wat Vlamingen installeren een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, smaakvol water en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Heuvelland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Kemmel heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kemmel?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kemmel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot zacht en fris water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Kemmel zit met een waterhardheid van 14,00. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Kemmel

De waterhardheid van het leidingwater in Kemmel is 14,00 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kemmel-8956

Interessante installaties

 • Apic Heracles
 • Watergenius HWS 2500
 • Kinetico Mini KB
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Culligan Medallist 910

Hoe werkt de waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Culligan) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kemmel verklein je de dH waarde van 14,00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kemmel.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €115 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1925 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters starten bij €770, excl. installatie. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €1700 incl. installatie. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Kemmel.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk snel monteurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Mechanische waterontharderCirca €890
Waterontharder (elektronisch)C.a. €960
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenRond de €135 p/jaar
MontageCirca €200
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Kemmel?
De hardheid van het water in Kemmel is doorgaans 14,00 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een besparing op de energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een fijne douchebeurt, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kemmel.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie