Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hasselt

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 15,12 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Hasselt leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten check je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 15,12 dH in Hasselt.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid HasseltFunctioneringGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3500
Gem. Gasverbruik M33.320 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4800 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Hasselt

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer Belgen nemen een handige waterontkalker. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Hasselt kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Hasselt hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Ontharder informatie.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hasselt?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Hasselt. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hasselt heeft een gemeten waterhardheid van 15,12. Dat betekent Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Hasselt

De waterhardheid van het leidingwater in Hasselt bedraagt circa 15,12 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hasselt-3500

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Judo Quicksoft Duo
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Apic Melite
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Care) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hasselt minimaliseer je de dH waarde van 15,12 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hasselt.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Van €115 voor magnetische ontharders tot een slordige €1850 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €780, excl. installatie. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1550 en €1875 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Hasselt.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk snel modellen, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €140
Mechanische waterontharderBegint bij €650
Waterontharder (elektrisch)V.a €1040
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudVanaf €155 p/jaar
InstallatieBegint bij €150
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Hasselt?
De hardheid van het kraanwater in Hasselt bedraagt 15,12 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor verminderde eczeem klachten en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een minder droge huid, smaakvoller water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hasselt.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie