Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kermt

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 15,12 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Kermt resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten verzamel je waardevolle informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 15,12 dH in Kermt.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als een droge huid en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid KermtHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3510
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Kermt

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat Vlamingen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Hasselt opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Kermt was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kermt?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kermt. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kermt kent een waterhardheid van 15,12. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Kermt

De waterhardheid van het drinkwater in Kermt is 15,12 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kermt-3510

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Amysoft E-100
 • Watercompany Softflow 15
 • Kinetico Ergo 9
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • BWT Rondomat 50M

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kermt verklein je de dH waarde van 15,12 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kermt.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €100 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2325 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterverzachters beginnen bij €760 (zonder installatiewerk). Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1925 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Kermt.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en direct specialisten, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Mechanische waterontharderV.a €750
Elektronische waterontharderRond de €1120
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenVanaf €140 per jaar
PlaatsingskostenRond de €275
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Kermt?
De hardheid van het kraanwater in Kermt is gemiddeld 15,12 dH. De waarde in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kermt.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie