Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Brecht

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 14,00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Brecht resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je handige informatie alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 14,00 dH in Brecht.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als droog haar na het douchen en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €345 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BrechtWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteBrecht
Postcode2960
Gem. Gasverbruik M33.300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4600 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Brecht

Heb jij genoeg van een irriterende huid of te veel schoonmaken? Meer en meer huishoudens installeren een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Brecht zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Brecht hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Brecht?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Brecht. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt zachter wasgoed en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Brecht kent een waterhardheid van 14,00. Dit houdt in Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Brecht

De waterhardheid van het drinkwater in Brecht ligt op ong. 14,00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-brecht-2960

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Hydrotense Seduction 16
 • Watercompany Softflow 20
 • Amysoft C-300
 • BWC Omega Jubileum 400

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Brecht reduceer je de dH waarde van 14,00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Brecht.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Van €60 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2100 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders starten vanaf €700, zonder installeren. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1500 en €2250 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Brecht.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk supersnel specialisten, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €65
Mechanische waterontharderBegint bij €810
Elektrische waterontharderBegint bij €1080
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €85 (jaarbasis)
InstallatieVanaf €240
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Brecht?
De hardheid in Brecht bedraagt 14,00 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is circa 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Brecht.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie