Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Lambrechts-Herk

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 15,12 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Lambrechts-Herk heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website vind je praktische info over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 15,12 dH in Sint-Lambrechts-Herk.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals kalk op de lak van de auto en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Sint-Lambrechts-HerkHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3500
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sint-Lambrechts-Herk

Heb je in huis last van droog haar na het douchen en water met een vreemde smaak? Een groeiend aantal huishoudens plaatsen een slimme waterontkalker. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Hasselt zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Sint-Lambrechts-Herk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Ontharder informatie.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sint-Lambrechts-Herk?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sint-Lambrechts-Herk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sint-Lambrechts-Herk heeft een gemeten waterhardheid van 15,12. Dit houdt in Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sint-Lambrechts-Herk

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Lambrechts-Herk is ongeveer 15,12 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-lambrechts-herk-3500

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft C-200
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Kinetico 2050C
 • Erie Maxima Eco26
 • BWT AQA Perla 20

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint-Lambrechts-Herk verlaag je de dH waarde van 15,12 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Lambrechts-Herk.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1425 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen lopen op vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1375 en €1925 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Sint-Lambrechts-Herk.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en direct installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Waterontharder (mechanisch)Rond de €820
Elektronische waterontharderCirca €930
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €115 per jaar
InstallatieBegint bij €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Sint-Lambrechts-Herk?
De hardheid van het water in Sint-Lambrechts-Herk is ongeveer 15,12 dH. De waarde in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Lambrechts-Herk.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie