Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Stokrooie

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 15,12 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Stokrooie resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website tref je bruikbare informatie aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 15,12 dH in Stokrooie.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €220 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid StokrooieHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3511
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Stokrooie

Heb je in huis last van verstopte leidingen en wit uitslaande wanden en tegels? Steeds meer huizenbezitters lossen dit op met een handige waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, betere smaak van water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Hasselt zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Stokrooie wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Stokrooie?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Stokrooie. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Stokrooie heeft een gemeten waterhardheid van 15,12. Dit houdt in Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Stokrooie

De waterhardheid van het water in Stokrooie is ongeveer 15,12 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-stokrooie-3511

Bekende modellen en merken

 • Apic Melite
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Kinetico Essential 17
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Calex Calex 15L

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stokrooie verklein je de dH waarde van 15,12 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Stokrooie.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2175 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen zijn zo’n €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1100 en €1800 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Stokrooie.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men makkelijk en snel modellen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Elektronische waterontharderV.a €1060
Reinigingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudskostenC.a. €80 p/jaar
PlaatsingVanaf €270
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Stokrooie?
De waterhardheid in Stokrooie is grofweg 15,12 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is ongeveer 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een zachte huid en textiel slijt minder snel.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Stokrooie.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie