Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kuringen

Wil jij ook af van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 15,12 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Kuringen leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl tref je nuttige info info alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 15,12 dH in Kuringen.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere minder lekker water en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid KuringenWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3511
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Kuringen

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt of veel schoonmaakwerk? Veel Belgen kiezen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Hasselt zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Kuringen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kuringen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kuringen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Kuringen heeft een geschatte waterhardheid van 15,12. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kuringen

De waterhardheid van het water in Kuringen is om en nabij de 15,12 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kuringen-3511

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft E-300
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Kinetico Essential 11
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Calex Calex 11

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kuringen voer je de dH waarde terug van 15,12 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kuringen.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €790, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1575 en €2175 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Kuringen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel installatiebedrijven, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €130
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Elektronische waterontharderVanaf €1100
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
OnderhoudV.a €140 op jaarbasis
PlaatsingskostenV.a €200
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Kuringen?
De hardheid in Kuringen is ongeveer 15,12 dH. De waarde in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kuringen.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie