Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schilde

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9,74 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Schilde heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website bekijk je praktische info over diverse types waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 9,74 dH in Schilde.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid SchildeFunctioneringBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteSchilde
Postcode2970
Gem. Gasverbruik M33.305 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4650 kWh
Gem. Waterhardheid9,74 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Schilde

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen en glascorrosie? Een toenemende groep huishoudens nemen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, textiel slijt minder snel en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Schilde kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Schilde was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontharder informatie.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Schilde?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Schilde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Schilde ontvangt een waterhardheid van 9,74. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Schilde

De waterhardheid van het leidingwater in Schilde is 9,74 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,74 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,74 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-schilde-2970

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Hydrotense Seduction 22
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Amysoft E-100
 • BWC Omega XSE de Luxe 550

Technische uitleg werking waterontkalker

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schilde voer je de dH waarde terug van 9,74 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Schilde.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €150 voor magnetische ontharders tot ruim €1600 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontkalkers lopen op vanaf €670 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1275 en €2050 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je de huidige kosten van een waterverzachter in Schilde.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en vandaag nog installateurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Mechanische waterontharderC.a. €880
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1210
Onthardingszout€25 per 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €100 per jaar
PlaatsingskostenBegint bij €225
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Schilde?
De hardheid van het water in Schilde is plus minus 9,74 dH. De meting in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schilde.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie